15 voorbeelden van winnende nichemarkten (bijgewerkt voor 2023) - Mirasee (2024)

Bijgewerkt doorTara Malone

Niche… het is een woord dat vaak terugkomt in de zakenwereld. Er wordt je verteld dat je een niche moet zoeken, zodat je er een autoriteit in kunt worden. Je moet klein beginnen, en dan kun je in de loop van de tijd naar buiten toe uitbreiden en een grote speler worden in een grote branche.

Hetzelfde kan gezegd worden voor online cursussen.

Misschien heb je er al een (of een paar) gemaakt en had je moeite om momentum op te bouwen. Misschien ben je van plan er een te maken en wil je ervoor zorgen dat het niet mislukt zoals zovelen doen.

Hoe dan ook, een goede plek om je aandacht op dit moment te richten, is het vinden van de perfecte nichemarkt voor jou.

Dat is ons doel met dit artikel: u inspireren met 15 voorbeelden van nichemarkten en u helpen de juiste niche te vinden voor uw online cursusactiviteiten.

Laten we beginnen!

Wat is een nichemarkt?

Laten we beginnen met een snelle blik op wat een nichemarkt eigenlijk is.

Een nichemarkt is een segment van een grotere markt dat u kunt definiëren aan de hand van zijn unieke behoeften, voorkeuren of identiteit. Vegan face wash is bijvoorbeeld een nichemarkt in de face wash markt.

Naar welke markt je ook kijkt, je kunt dit bijna altijd verder verfijnen en een reeks nichemarkten creëren. Enkele van de meest gebruikelijke manieren om een ​​dergelijke nichemarkt te identificeren, zijn door middel van:

 • Prijs
 • Demografie
 • Kwaliteitsniveau
 • Psychografie
 • Geografisch gebied
 • Levensstijl
 • Gelegenheid
 • Beroep
 • Stijl
 • Cultuur
 • Activiteit of gewoonten
 • Gedrag
 • Feature reductie of toevoeging

Het maakt niet uit in welke branche u zich bevindt, er is een meer specifieke, verder verfijnde nichemarkt die u kunt betreden en beheersen. Als je dat eenmaal hebt gedaan, kun je na verloop van tijd uitbreiden en verschillende niches betreden. Maar echt succes begint zo vaak binnen een enkele niche.

We zullen nu enkele van onze favoriete voorbeelden van nichemarkten met u delen, zodat u het zelf kunt zien.

15 voorbeelden van nichemarkten

De volgende nichemarktvoorbeelden zijn enkele van onze favorieten. Verderop in dit artikel brengen we de focus terug naaronline cursussen. Toch valt er zoveel te leren van andere branches dat we niet zomaar een lijst met succesvolle online cursussen wilden delennichemarktvoorbeelden.

Elk item op deze lijst bevat unieke lessen waar je van kunt leren.

Let op iedereen, te beginnen met het eerste nichemarktvoorbeeld waar we van houden ... Lefty's.

1: Lefty’s (nichemarkt: linkshandigen)

15 voorbeelden van winnende nichemarkten (bijgewerkt voor 2023) - Mirasee (1)

Tussen10 tot 12%van de wereldbevolking is linkshandig. Dus een winkel in San Francisco (Linkshandigen) besloten om speciaal voor deze vaak vergeten niche producten te gaan verkopen.

Een van de kernstrategieën van Lefty is om mensen online en in zoekmachines te targeten. Dus als iemand bijvoorbeeld zoekt naar 'linkshandige pennen', krijgt hij waarschijnlijk een advertentie van Lefty's te zien.

Wat u kunt leren van dit nichemarktvoorbeeld

De niche van Lefty omringt geen product. Ze verkopen er een breed assortiment van en ze spreken verschillende mensen van verschillende leeftijden over de hele wereld aan. Maar wat ze wel bieden, is heel specifiek, gericht op een bepaalde demografie: linkshandige mensen.

Slechts 10% van de bevolking past in deze demografie, maar toch vertegenwoordigt het een groot aantal mensen.

2: Bee’s Wrap (nichemarkt: bewuste consument)

15 voorbeelden van winnende nichemarkten (bijgewerkt voor 2023) - Mirasee (2)

De bewuste consument is de laatste jaren meer een onderdeel van de mainstream geworden. Er is vraag naar veganistische, milieuvriendelijke en dierproefvrije producten, simpelweg omdat het grotere gesprek over deze onderwerpen is veranderd.

De verwachtingen van mensen zijn ermee veranderd, en bedrijven vinden dat ook leukBijenwikkelhebben opgemerkt.

Ze bieden een plasticvrij alternatief voor voedselopslag en hun hele merk en waarden draaien om duurzaamheid en milieuvriendelijke initiatieven.

Wat u kunt leren van dit nichemarktvoorbeeld

Let op de gesprekken die om je heen plaatsvinden. Als Bee's Wrap tien of twintig jaar geleden had geprobeerd te doen wat ze doen, is het twijfelachtig of ze aan een vraag zouden hebben voldaan. Toch sluit het gesprek van vandaag perfect aan bij hun boodschap, aangezien hun nichemarkt zeker in omvang zal groeien.

3: Patricia’s Couture (nichemarkt: eigenaren van gezelschapsdieren)

15 voorbeelden van winnende nichemarkten (bijgewerkt voor 2023) - Mirasee (3)

In 2020 wordt geschat dat eigenaren van gezelschapsdieren zullen uitgeven$ 99 miljardop hun huisdieren. Dit is een zeer grote industrie die wordt gedomineerd door een aantal zeer grote bedrijven. Maar zoals Patricia's Couture bewijst, zijn er veel niches binnen deze enorme sector.

Door op maat gemaakte kleding te maken (voor zowel mensen als dieren) met het gezicht van uw huisdier als ontwerp, spreekt Patricia een heel bijzonder iemand aan.

Wat u kunt leren van dit nichemarktvoorbeeld

Vaak wordt uitgegaan van een grote en gevestigde markt (huisdierenbranche). Bedenk van daaruit hoe u een klein maar betrokken publiek kunt aanspreken. Door dit te doen, kan Patricia's Couture een premium product verkopen omdat ze bieden wat niemand anders doet. Voor de juiste soort huisdiereneigenaar is een dergelijke service niet alleen aantrekkelijk, maar lost het ook een probleem op waarvan ze nooit wisten dat ze het hadden.

4: TomboyX (nichemarkt: de LGBTQ+ community)

15 voorbeelden van winnende nichemarkten (bijgewerkt voor 2023) - Mirasee (4)

Een van de snelst groeiende gemeenschappen is de LGBTQ+-gemeenschap. Net als bij de bewuste consument maakt het deel uit van een groot gesprek. Het heeft geleid tot acceptatie waar er voorheen geen was (evenals onderwijs aan de massa).

Naarmate de grens tussen geslachten vervaagt, is er minder behoefte aan heren- en dameskleding; en een groeiende behoefte aan bedrijven die gewoon... mensen dienen.

BinnenkomenTomboyXen hun kleding voor elk lichaam.

Wat u kunt leren van dit nichemarktvoorbeeld

Nogmaals, luister naar de gesprekken die plaatsvinden en de gesprekken die veranderen. Buiten dit, kom voor iemand op. Maak een bericht dat aanspreektiemand. Wees het enige antwoord voor ... IEMAND!!

Wat TomboyX biedt gaat veel verder dan hun producten. Het is een boodschap waar een hele gemeenschap achter kan staan. Het spreekt misschien alleen een nichemarkt aan, maar degenen binnenin hebben veel te zeggen.

5: The Middle Finger Project (nichemarkt: vrouwelijke ondernemers)

15 voorbeelden van winnende nichemarkten (bijgewerkt voor 2023) - Mirasee (5)

Ash Ambirge heeft een niche binnen een niche gevonden. Ze spreekt niet alleen met vrouwelijke ondernemers, maar ook met vrouwelijke ondernemers die een fris, uniek en gedurfd bedrijf willen laten groeien.

Alles over Ash en haar merk,Het middelvingerprojectgaat tegen de stroom in, van haar taal, ontwerp, stijl en persona. Is dit wat je verwacht in de zakenwereld? Nee. Is dit waar alle vrouwelijke ondernemers naar op zoek zijn? NEE!

Dat is het punt. Ash heeft een geëngageerde niche gevonden en is daarin een echte autoriteit geworden.

Wat u kunt leren van dit nichemarktvoorbeeld

Je doel (ongeacht welke cursus je bouwt) moet gericht zijn op iemand zijn voor iemand.

Door je op de juiste niche te richten, kun je autoriteit krijgen; jij kunt de wordenga naargezagsdrager. Het staat misschien niet altijd gelijk aan roem en massale aanhang, maar autoriteit, respect en macht stellen je in staat om succes te behalen, ongeacht in welke branche je actief bent.

6: Untuckit (nichemarkt: casual overhemden)

15 voorbeelden van winnende nichemarkten (bijgewerkt voor 2023) - Mirasee (6)

Maak losmaakt overhemden voor mannen die ze graag los dragen. Er zijn veel shirtmakers over de hele wereld, en velen van hen verkopen dit soort casual shirts. Maar weinigen zetten zich zo in als Untuckit en bieden 50+ pasvormen voor mannen van alle maten.

Ze zijn het perfecte voorbeeld van een bedrijf dat een niche onder de knie heeft en langzaam uitbreidt, aangezien Untuckit nu andere producten voor mannen aanbiedt, zoals poloshirts en jassen, en zelfs is begonnen met het bedienen van vrouwen.

Wat u kunt leren van dit nichemarktvoorbeeld

Untuckit voorzag in een behoefte. Zoals de meeste mannen weten, is het moeilijk om een ​​overhemd te vinden dat precies goed zit. De meeste houden zich ook bezig met formele overhemden, dus het vinden van een goed passend casual overhemd is nog moeilijker. Untuckit loste een eenvoudig probleem op dat niemand anders was. Na verloop van tijd zijn ze uitgebreid en begonnen ze een niche uit hun niche te halen.

7: Nomatic (nichemarkt: reizigers)

15 voorbeelden van winnende nichemarkten (bijgewerkt voor 2023) - Mirasee (7)

De opkomst van internet heeft ertoe geleid dat meer mensen succesvolle carrières hebben opgebouwd als freelancers, aannemers en digitale nomaden zonder dat ze een kantoor of bureau nodig hebben. Als zodanig stappen meer mensen af ​​van het standaardbeeld van eigenwoningbezit en reizen in plaats daarvan de wereld rond van de ene Airbnb naar de andere.

Nomatischricht zich specifiek op deze niche en biedt koffers en rugzakken aan degenen die hun werk mee moeten nemen. Wat voor werk je ook doet, of je nu een freelancer of een digitale nomade bent, Nomatic heeft de perfecte oplossing voor jou.

Wat u kunt leren van dit nichemarktvoorbeeld

Als het gaat om het vinden van de juiste niche, hoeft u niet in iets nieuws te investeren. De bagage van Nomatic is voor het grootste deel net als alle andere. Toch zijn er subtiele verschillen die "spreken" voor externe werknemers.

Hun berichten als geheel zijn uitsluitend op hen gericht.

Zodra u op deze manier met uw niche spreekt, is het een stuk eenvoudiger om vertrouwen en een goede verstandhouding op te bouwen.

8: Freelance at Work (nichemarkt: thuiswerkers)

15 voorbeelden van winnende nichemarkten (bijgewerkt voor 2023) - Mirasee (8)

Zoals hierboven vermeld,de wereld verandert waar meer mensen minder tijd op kantoor doorbrengen. Voor de meeste freelancers is de plaatselijke coffeeshop het enige kantoor dat ze nodig hebben. Toch brengt werken op afstand zijn nadelen met zich mee, voornamelijk een steeds veranderende lijst met klanten.

Freelance at Work lost dit probleem op door op maat gemaakte emblemen voor uw laptop te maken. Dit betekent dat wanneer u aan het werk gaat, u adverteert wie u bent en wat u doet. Dit kan niet alleen leiden tot nieuw werk, maar ook tot verbindingen met collega-freelancers en thuiswerkers.

Wat u kunt leren van dit nichemarktvoorbeeld

Denk na over wie je dient en wat hun pijn is. Vaak is de oplossing die u kunt bieden eenvoudig. Zal een op maat gemaakt embleem alle zorgen van een freelancer oplossen? Nee. Toch is het een simpele actie die ze kunnen ondernemen om het werk dat ze doen beter te promoten.

9: Jacamo (nichemarkt: grotere mannen)

15 voorbeelden van winnende nichemarkten (bijgewerkt voor 2023) - Mirasee (9)

WanneerjacamoZe werden voor het eerst gelanceerd in 2007 en waren voornamelijk gericht op grotere (en langere) mannen die moeite hebben om goed passende kleding te vinden in de winkelstraten. De kledingindustrie is enorm en het is moeilijk om erin te komen met een generiek product (of bericht).

Jij hebt nodigietsom u te helpen opvallen. Dus besloot Jacamo om met misschien wel de meest ondergewaardeerde modebewuste persoon van allemaal te praten:het grote mannetje.

Wat u kunt leren van dit nichemarktvoorbeeld

Denk aan de persoon die niemand anders target. Over het algemeen worden mannen over het hoofd gezien in de mode-industrie. Degenen die dat niet zijn, zijn over het algemeen jong en hebben een bepaalde lichaamsbouw. Het laat alle anderen achter met saaie, lage kwaliteit en ontoereikende kleding.

Maar wat als het deze mannen kon schelen wat ze droegen; of, wat als ze erom wilden geven? Toen Jacamo er eenmaal was, hadden ze een bedrijf dat wilde luisteren. U kunt hetzelfde doen met de meest over het hoofd geziene persoon in uw branche.

10: Glorious PC Gaming Race (nichemarkt: gamers)

15 voorbeelden van winnende nichemarkten (bijgewerkt voor 2023) - Mirasee (10)

Glorieuze pc-gamingraceis een gewordenzaken van zeven cijferssimpelweg door hoogwaardige (en vaak aanpasbare) producten aan pc-gamers aan te bieden.

De game-industrie groeit in snel tempo, maar er zijn veel lagen:console, pc, tafelblad, enz. De meeste bedrijven richten zich op de games, dus Glorious PC Gaming Race ging tegen de stroom in en concentreerde hun hele bedrijf rond de hardware: d.w.z.de muizen, het toetsenbord en de muismat.

Wat u kunt leren van dit nichemarktvoorbeeld

Streef ernaar te bieden wat niemand anders is; of, als andere bedrijven het aanbieden, doe het dan op een manier die zich richt op hoogwaardige, aanpasbare en unieke stukken. Glorious PC Gaming Race bewijst dat een groot bedrijf (zeven cijfers) uit een gespecialiseerde niche kan groeien.

Zodra je geeft 'iemand'iets wat ze nodig hebben, is het gemakkelijk om momentum op te bouwen.

11: Lush (nichemarkt: ethische cosmeticaconsumenten)

15 voorbeelden van winnende nichemarkten (bijgewerkt voor 2023) - Mirasee (11)

Weelderigheeft zijn geheel opgebouwdbedrijfsmodelrond hun boodschap gericht op mensen met een specifiek gezichtspunt. Alles wat ze aanbieden, is gericht op ethische praktijken, transparantie en milieuvriendelijke methoden.

Het spreekt een zekere aaniemand, ook al zijn de daadwerkelijke producten die ze verkopen dezelfde als die van de meeste andere concurrenten. Het feit dat ze dit doen met milieuvriendelijke verpakkingen en biologische ingrediënten, is de enige differentiatie die ze nodig hebben.

Dat deden ze ook voordat de plasticvrije boom de afgelopen jaren toesloeg.

Dit heeft hen een grote voorsprong gegeven op de meeste andere bedrijven.

Wat u kunt leren van dit nichemarktvoorbeeld

Maak een bericht dat aanspreektiemanden bouw uw hele bedrijf rond die boodschap. U kunt beginnen met een klein, nichepubliek. Toch kan dit publiek in de loop van de tijd groeien, vooral als de boodschap die je verspreidt de moeite waard is om wijd en zijd te verspreiden.

12: augustus (nichemarkt: huiseigenaren die hun woning verhuren)

15 voorbeelden van winnende nichemarkten (bijgewerkt voor 2023) - Mirasee (12)

De manier waarop mensen een huis bezitten verandert. Naarmate de huizenprijzen stijgen, huren meer mensen. Maar het gaat dieper dan dit, want met de opkomst van bedrijven als Airbnb is er een groeiende trend voor huiseigenaren om hun huis te verhuren aan reizigers en vakantiegangers.

Veranderende trends zoals deze creëren nieuwe kansen voor anderen.augustuswaren een van de bedrijven die hiervan profiteerden en hun keyless entry- en huisbeveiligingsproducten op Airbnb-hosts richtten.

Het stelt hun klanten in staat om tijdelijk toegang tot hun woning te verlenen, waardoor het voor hen gemakkelijker wordt om hun huis te verhuren en zich geen zorgen te hoeven maken dat ze daar persoonlijk aanwezig moeten zijn.

Wat u kunt leren van dit nichemarktvoorbeeld

Als er een nieuwe trend opduikt, denk dan eens aan de nieuwe pijn en problemen die het met zich meebrengt. Een van de grootste pijnpunten voor Airbnb-hosts is het toelaten van hun gasten in hun huis.

Augustus lost een heel specifiek probleem op. Toch is het een groot genoeg probleem dat het voor veel hosts logisch is om hun producten tegen een premium prijs te kopen.

13: Drybar (nichemarkt: klapband)

15 voorbeelden van winnende nichemarkten (bijgewerkt voor 2023) - Mirasee (13)

Een klapband omvat wassen en drogenjouw haarom een ​​bepaalde stijl te bereiken. Vaak komt dit nadat uw haar is geknipt of gestyled, en het maakt deel uit van het gebruikelijke schoonheidssalonproces.

Droogbaarbiedt echter niet het snijdende aspect van dit proces.

In plaats daarvan beloven ze alleen je haar te wassen, drogen en stylen.

Het is een snellere service die Drybar ertoe heeft gebracht een nieuwe niche te veroveren in een enorme wereldwijde industrie.

Drybar is opgezet als een bar waar je een film kunt kijken en kunt ontspannen. Het biedt een minimale service waar veel mensen naar hunkeren.

Wat u kunt leren van dit nichemarktvoorbeeld

Heb je ooit een heel boek gelezen om één specifieke les te leren (vaak ergens in het midden te vinden, met slechts een paar hoofdstukken)? Je krijgt waarde door het boek te lezen, maar kan niet anders dan denken dat je veel meer tijd hebt verspild dan nodig was.

Hetzelfde geldt hier met Drybar. Soms wil een persoon gewoon zijn haar laten wassen, drogen en stylen. Ze willen niet het hele proces. Hoe kun je dit repliceren in je eigen branche? Welk deel van het proces zou je kunnen weglaten dat sommige van de mensen die je bedient enorm ten goede zou komen?

14: Peace Collective (nichemarkt: lokale bevolking)

15 voorbeelden van winnende nichemarkten (bijgewerkt voor 2023) - Mirasee (14)

Het leven beginnen in Toronto,Vrede collectiefbood verschillende soorten kleding aan die alleen Torontonians aansprak. Sindsdien hebben ze zich verspreid naar andere Canadese steden en districten, evenals naar sportteams en tv-programma's voor kinderen.

Peace Collective maakt deel uit van de gigantische mode-industrie.

Toch verkopen ze alleen aan en spreken ze de "lokale bevolking" aan.

(En fans van bepaalde clubs en shows.)

Wat u kunt leren van dit nichemarktvoorbeeld

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Peace Collective biedt een heel eenvoudig product en service.

Maar door 99% van de bevolking niet aan te spreken, kunnen ze massaal een beroep doen op de 1%.

Canada blijft een groot land met een grote bevolking. Meer dan genoeg om Peace Collective te helpen momentum op te bouwen en in de loop van de tijd te kunnen opschalen naar nieuwe markten.

15: Divvies (nichemarkt: veganistisch bakken)

15 voorbeelden van winnende nichemarkten (bijgewerkt voor 2023) - Mirasee (15)

Elke stad heeft minstens een paar winkels die zoete lekkernijen en snacks verkopen, zoals koekjes, brownies, popcorn en cupcakes. De meeste mensen kunnen kiezen uit elk merk dat ze willen. Toch is er een bepaalde groep mensen die vanwege voedselallergieën en/of voedselbeperkingen niet kan.

Degenen die veganist zijn, bijvoorbeeld.

Of degenen die last hebben van een notenallergie of zuivelintolerantie...

Voor tweezag dit achtergestelde segment van mensen en creëerde een merk exclusief voor hen.

Wat u kunt leren van dit nichemarktvoorbeeld

Het is belangrijk om te onthouden dat niet iedereen hetzelfde is. Zelfs als je een heel specifiek maaktklantenprofiel, er zijn mensen hierin die je zult missen.

Misschien is het een keuze die ze hebben gemaakt (zoals veganist zijn), of misschien is het hen opgelegd (een notenallergie).

Denk na over wat u aanbiedt en hoe wat u doet misschien niet aantrekkelijk is voor een bepaald type persoon. Stap in hun schoenen en denk na over wat ze nodig hebben. En bedenk dan hoe u ze beter van dienst kunt zijn.

Hoe u uw nichemarkt kunt vinden

We hebben deze gedeeldvoorbeelden van nichemarktenmet u om te laten zien wat er mogelijk is. Als je ze hebt gelezen, ben je hopelijk geïnspireerd om een ​​niche te vinden en je eigen over het hoofd geziene mensen te vinden. U kunt veel leren van de bovenstaande nichemarktvoorbeelden, dus noteer alstublieft elk bedrijf en denk na over de bedrijven die betrekking hebben op u, uw onderwerp en uw publiek.

Maar dit alles leidt tot een grotere vraag ... hoe kunt u uw eigen nichemarkt vinden?

Het is eigenlijk niet zo moeilijk als je misschien denkt.

Hier leest u hoe u aan de slag kunt:

Stap 1: Google Trends en zoekopdrachten

Als het gaat om het vinden van een nichemarkt, zijn er enkele kernaspecten waarmee u rekening moet houden:

 1. Prijs
 2. Kwaliteit
 3. positionering/Branding
 4. Marketingstrategie/Berichten
 5. Functies

Hoe u uzelf in uw niche positioneert, zal waarschijnlijk rond een of meer hiervan draaien.

Zelfs bij het vinden van een niche voor uwonline cursus,deze aspecten blijven relevant.

Houd deze in gedachten terwijl u nadenkt over uw eigen potentiële niche.

Dit proces begint vaak binnen Google, met behulp van zowel de zoekmachine als "trends" functie.

Om te beginnen is het een kwestie van vallen en opstaan. Je komt met een idee, probeert het uit en ziet wat er gebeurt. Stel dat je bijvoorbeeld een idee hebt om een ​​online cursus te maken waarin veganistisch bakken centraal staat.

Begin in Google met het zoeken naar "Veganistisch bakken".

Je krijgt meteen verschillende recepten, ideeën en bestaande communities. U kunt ook naar de onderkant van de eerste pagina scrollen en zien wat Google voorstelt als verwante term.

15 voorbeelden van winnende nichemarkten (bijgewerkt voor 2023) - Mirasee (16)

U kunt ook Google Trends gebruiken om dit verder te onderzoeken ...

15 voorbeelden van winnende nichemarkten (bijgewerkt voor 2023) - Mirasee (17)

Nogmaals, dit geeft u inzicht in de huidige vraag, de vraag in de loop van de tijd en waar de meeste zoekopdrachten vandaan komen (evenals meer relevante onderwerpen en zoekopdrachten). Er is geen exacte wetenschap voor deze stap van het proces. Het enige dat u kunt doen, is een open geest houden en zien waar uw onderzoek u brengt.

Stap 2: Mindmap-ideeën

Na enige tijd in Google te hebben doorgebracht, zult u ongetwijfeld een aantal ideeën ontwikkelen. Dit is het moment om deze vast te leggen, en de meest efficiënte manier om dit te doen is door een mindmap te maken.

Met behulp van een tool alsLucidChart,MindMeisterofMindMup, maak een visuele kaart van al uw ideeën.

Voeg met "Veganistisch bakken" in het midden termen, links, afbeeldingen en al het andere toe dat ermee te maken heeft. Het hebben van zo'n visuele weergave maakt je leven later veel gemakkelijker. Het stelt je ook in staat om in het konijnenhol te duiken en te gaan waar je onderzoek je brengt zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je bepaalde ideeën vergeet.

Een dergelijke mindmap zal in de loop van de tijd groeien en kan een zeer nuttige bron voor u zijn.

Stap 3: Zoekwoordonderzoek

In dit stadium moeten enkele termen en/of ideeën boven de rest uitsteken. Dit is het moment om de vraag naar deze ideeën te peilen. Onthoud dat dit proces niet alleen gaat over het vinden van een nichemarkt die anderen dient, maar een die uw eigen ambities dient.

Gebruik makend vanZoekwoordplanner van Google, voeg elke term toe en analyseer deze voor:

 • Maandelijks zoekvolume
 • Concurrentie
 • Bod voor bovenaan de pagina

Uw doel is om een ​​nichemarkt te vinden met een behoorlijk zoekvolume en een laag concurrentiepercentage. U kunt dieper in dit proces duiken door een tool zoals SEMrush of Serped.net te gebruiken.

Toch is de Zoekwoordplanner van Google vaak voldoende om u te verdiepen in een of twee kernideeën voor nichemarkten.

Stap 4: Zoeken naar veelgestelde vragen en/of problemen

Een andere methode om de vraag in uw idee voor een nichemarkt te meten, is door een site alsQuoraom te onderzoeken wat voor soort vragen mensen stellen.

15 voorbeelden van winnende nichemarkten (bijgewerkt voor 2023) - Mirasee (18)

Hoeveel vragen zijn er?

Hoeveel views, reacties en stemmen krijgen deze vragen?

Dit deel van het proces helpt je niet alleen om de vraag te peilen, maar het helpt je ook om dieper in te gaan op het probleem dat je publiek heeft.

Jouw taak is om dit probleem voor hen op te lossen.

Door een online cursus te bouwen rond hun meest voorkomende vragen, vergroot je je kansen om dit te bereiken.

Stap 5: vraag het uw bestaande klanten/publiek

Vraag ten slotte uw bestaande studenten, publiek en volgers.

Of je dit nu doet door middel van een enquête of door simpelweg hun eigen vragen of opmerkingen te observeren, gebruik degenen die al in je netwerk zitten om hun pijn en probleem beter te begrijpen.

Het is verbazingwekkend hoe vaak je de perfecte nichemarkt kunt vinden door te kijken naar degenen die je al kent. Het mooie hiervan is dat je al een zekere mate van vertrouwen en verstandhouding met hen hebt ontwikkeld.

Zo vind je jouw nichemarkt.

Er is geen exacte wetenschap, en veel ervan gaat gepaard met vallen en opstaan. Terwijl je door het konijnenhol duikt, kom je veel gemeenschappen, forums, ideeën en aspecten tegen die je onmogelijk kon doorgronden voordat je begon. Dat is het hele punt...om te beginnen!

Vaak is een nichemarkt niet voor de hand liggend om boven de grond te zien.

Je moet onder de oppervlakte kijken en ernaar zoeken om ongelooflijke nieuwe kansen te vinden die hun succes kunnen bevorderen.

BONUS: Ideeën voor nichemarkten voor cursusmakers

Voordat we deze nichemarktgids beëindigen en u een aantal tastbare hulpmiddelen bieden om u vandaag op weg te helpen, laten we de focus weer terugbrengen naar online cursussen.

De meeste voorbeelden van nichemarkten die in deze gids worden gedeeld, hebben niet rechtstreeks betrekking op online cursussen.

Je kunt nog veel van ze leren. Maar om u te helpen bij het genereren van enkele eerste ideeën voor uw eigen cursus(sen), volgen hier enkele specifieke ideeën om u te inspireren.

1: doe-het-zelf

De doe-het-zelf-industrie is groot en de mogelijkheden om er een nichemarkt in te vinden en een zeer specifieke online cursus te bouwen, zijn enorm.

Nemende handgereedschapsschool,bijvoorbeeld. Ze bieden specifieke video-tutorials en cursussen voor diegenen die houtbewerking willen leren. Dit is op zich al een grote markt met nog meer ruimte voor niches. Van houtbewerking tot ijzerhandel, er zijn groepen mensen die op zoek zijn naar een nieuwe hobby maar nergens heen kunnen.

2: Specifieke fitness/dieet

Zowel de fitness- als de dieetindustrie zijn enorm. Maar door de twee te combineren en je te concentreren op een specifiek type fitness (en een specifiek type dieet), kun je een zeer nichecursus creëren.

U kunt bijvoorbeeld calisthenics combineren met intermitterend vasten en een online cursus ontwerpen voor diegenen die hun conditie op peil willen houden terwijl ze de hele week vasten. Van video-tutorials tot het voedsel dat ze moeten eten, wanneer en hoe... je kunt een cursus bouwen die een grote nichemarkt bedient.

3: Thuisonderwijs/Bijles

Als cursusmaker weet je al dat we de manier waarop we leren veranderen.Steeds meer ouders geven hun kinderen thuisonderwijs. Weinig ouders weten echter hoe ze dit moeten doen.

Door je te richten op een specifieke leeftijdsgroep of demografie, kun je een online cursus maken die niet alleen bedoeld is voor kinderen, maar ook voor de ouders die hen lesgeven en bijles geven.

Dit zijn slechts enkele nichemarktideeën voor cursusmakers. Er is geen goede of foute niche, alleen de niche die het beste bij jou (en je studenten) past. Na het lezen van deze handleiding weet u wat u te doen staat.

Dus... wat is de eerste (of volgende) stap die je moet zetten?

Klaar om uw eigen nichemarkt te vinden?

Het belangrijkste onderdeel van het vinden van uw niche is om te beginnen.

Veel makers van cursussen slagen er niet in hun niche duidelijk te definiëren. Ze zijn misschien van plan, maar als ze eenmaal beginnen met het bouwen van hun cursus, bieden ze meer algemene informatie die een grotere groep mensen dekt.

De realiteit is dat deze aanpak minder mensen helpt en minder impact op hen heeft.

Als u een krachtige online cursus wilt maken, is uw enige optie om uw niche te vinden en te definiëren.

In dit artikel hebben we u het proces laten zien dat u moet volgen, evenals vele inspirerende voorbeelden. Nu is het aan jou om je eigen nichemarkt te ontdekken.

Als u meer begeleiding nodig heeft, hebben we een aparte bron die u specifiek laat zien hoe u uw niche kunt vinden, zodat u uw gemeenschap duidelijk kunt identificeren.Download hier uw gratis versie van deze gids.

Vind en definieer uw niche

Leer hoe u uw niche kunt vinden, zodat u uw community duidelijk kunt identificeren - en deze ook kunt claimen.

15 voorbeelden van winnende nichemarkten (bijgewerkt voor 2023) - Mirasee (19)

15 voorbeelden van winnende nichemarkten (bijgewerkt voor 2023) - Mirasee (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fr. Dewey Fisher

Last Updated:

Views: 6203

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fr. Dewey Fisher

Birthday: 1993-03-26

Address: 917 Hyun Views, Rogahnmouth, KY 91013-8827

Phone: +5938540192553

Job: Administration Developer

Hobby: Embroidery, Horseback riding, Juggling, Urban exploration, Skiing, Cycling, Handball

Introduction: My name is Fr. Dewey Fisher, I am a powerful, open, faithful, combative, spotless, faithful, fair person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.